Aug 18, 2013

Pengumuman!

0 comments
HP rosak :(


so buat masa ni tiada whatsapp, wechat & instagram
apa2 call & sms zee yea!

Jun 17, 2013

Minggu Sakitt

2 comments
Another 2 more weeks Zee... OMG!

I feel very stressful and uncomfortable right now..

ngan nak siapkan final research by nextweek so terkinja-kinja la nak kejar masa ni

mesti ramai akan cakap padan muka kan sape suwuh tak wat awal-awal

tp ni la hakikatnye Zee just wat terbaik disaat-saat akhir sahaja.. ewww teruk perangai..

bukan apa idea ni sampai last sekali so nak wat cm ne kan... haha dr zaman diploma lg zee dan my bestiee 

lich akan wat last minutes punya kerja.. so da jadi habitt.. haha

so disebabkan kepala da pusingg sangat so i meet up wif my bestie lich..

wat research kat my fav place bila nak kena pikir2 nih.. Starbucks :)



 dah letih cgt so lich ajak zee jalan2 tuh yg beshhh senyummm ja.. haha

Jun 6, 2013

Final Month : My June Wishlist

1 comments
Assalamualaikum...

tup tup dah masuk bulan june kan! so ini bulan yg ke-4 aku kat Putrajaya untuk internship aku. banyak kenangan ngeri, sedih, manis n mcm2 la yg aku alami sepanjang kat sini. apapun harap suka duka ni akan jd pengajaran untuk aku memulakan hidup aku pas ni..

So for the last month ni macam-macam aku perlukan selesaikan dan ada jugak benda yg aku nak wat ni.. alang2 da last kan... apapun aku berharap dan berdoa harap apa yang aku inginkan menjadi nyata dan dipermudahkan :) hehe kalau boleh berlaku keajaiban di saat2 akhir.. hihi who knows? :P

1. Dapat Habiskan Research Report and Praktikal report dengan jayanya.

jadi final year student ni la wat hati ni berdebar2.. nervous! sebab ada dua sebab. first nak dapat last result dapat yg terbaik yg boleh buat parents aku happy :) . secondly, mesti la kan lepas ni no more title "student"
dan akan melangkah ke alam kerjaya yg berliku2 tuh kan. Apapun harap semua berjalan lancar la.. lagi-lagi masa viva research.. hope Doktor2 lecturer jangan la nak tanya mcm2 yang diluar jangkaan.. dan harap bg markah yg tinggi yea.. hihi da nk dkt setahun da wat research ni.. heehe.. Amin :)

2. Spend time with my only sweetheart

ini bukan permintaan yang gedik yea kawan-kawan.. haha benda ni memang wajib kena ada dlm wishlist june yea.. sebab aku last kat sini.. yela aku orang penang n my Wee orang selangor.. so lepas nih bersiap sedia la ngan long distance relationship (LDR).. huhuhu so this month last untuk together-gether untuk spend time.. harap semua dipermudahkan dan dipanjangkan jodohnya.. Amin..

3. Jalan-jalan di negeri keduaku Perak Darul Ridzuan

Seri Iskandar, Perak banyak memory yang indah dan duka.. selama 4 tahun habiskan masa disitu yea!
kat sini la aku belajar mcm2 benda yg xpernah aku tahu.. dapat kenal kawan2 aku even ada yg baik dan ada yg tak tp semua tuh aku take as my experience.. sama gak ngan uitm perak yg menjai tempat untuk aku menimba ilmu dr diploma sampai la degree.. thank you.. :) dan kat sini la juga saya berjumpa dengan Wee! banyak kenagan nih..

4. Dapat kerja

lastly, aku harap sangat aku akan dapat kerja on this year jugak and dapat before konvo! harap sangat..


setakat ni ja la dulu kot... nt banyak2 takut frust xdapat plak kan.. hehe pe pun tawakal.. dlm 4 ni aku harap 1 dan 4 menjadi kenyataan la yea! mengharap cgt da nih :) Amin


May 28, 2013

take a chance! challenge yourself!

2 comments
Alhamdulillah semuanye berjalan lancar :)










# Mexico Student #UM #UPM


May 17, 2013

With them!

0 comments
 My memory with them :) thank you!








#UPNM #UITM #ST


May 9, 2013

May 2, 2013

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER

0 comments


Assalamualaikum 
Zee join segmen dari blogger Ayuinsyirah . 
Akan Tamat masa hari mengundi 5/5/2013
JANGAN LUPA KLIK BANNER UNTUK SERTAINYA TAW. :)

Apr 29, 2013

Seoul Garden

0 comments
* makan                                                                 * makan                                                        *makan
                                       * makan                                                                     * makan

okay bintang-bintang makan sudah keluar means  post ni mesti la pasal makannnn... hohoho kali ni makanan yg zee da pernah makan cuma location dia je yg lain.. ini tempat makan fav zee sebab zee boleh makan sebanyak-banyak-banyak yg mungkin.. n then boleh main masak-masak ala korean.. hahaha kat mana lagi kan kalau bukan kat Seoul Garden.. hihi zee mmg suka cgt makan kat sini.. kali ni zee makan di setia city mall... sebelum ni zee pernah makan di gurney plaza, queensbay n juru auto city kat penang dan mahkota parade, melaka branch.. selalu nya makan dengan family n fren je.. tp kali ni first time makan kat my fav restaurant dgn Mr. Wee.. hehe so boleh la main masak2 ala husband n wife... hahaha.. 
so korang korang korang kena cuba taw.. lagi2 sape yg teringin nak g korea tuh.. hihi kita berangan dulu kat sini baru dream comes true.. hehe
zee bukan nak promote sangat tapi ini memang tempat yg sesuai untuk lepak or bincang antara kwn n fmily..
macam zee n Mr Wee.. kami bincang masa depan, bisnes, kenduri n mcm2..sambil masak...
jgn risau seoul garden tak bayar saya untuk promote okay! ini ikhlas dari hati.. haha.. nznz

tengok la meja nih.. ish2 pe la Mr Wee nih! hihi

gila ketamm!


Mr Wee cpt sikit masak tuh!! sy lapar!

jom bergambar
senyummm bila dpt makan

lasttt...  mesti la dessert... hohoho choco mint + jagung + jelly
recipe from Mr wee


Dear wat duck face tanda kenyangggg



Apr 24, 2013

Born in heels, always in heels no matter what

0 comments

      

"Kasut tumit tinggi membahayakan wanita"

"High heels can cause cancer"

"Kasut tinggi banyak keburukan"

"High heels can cause physical damage"

"kasut tumit tinggi menyebabkan wanita kurang subur"



WHAT??? kurang subur??? Omg!!! BTW I still love my high heels... huahuhaua





I love to wear high heels. I have always loved to wear them.. 
because I love the feel the way I look wearing them.
ramai yg maybe tak tahu yang zee suka sangat dengan kasut tumit tinggi nie.. 
bukan suka tengok je taw tp suka berjalan-jalan dengan high heels yg meletop macam stilleto n then pakai dengan blue jeans or  leggings.. wow.. superb...


but sometimes if I want to feel sexy even with my hijab and to complete my outfit, definitely I will choose heels. Completely look great!

but too bad.. zee tak selalu pakai pun.. sebab I feel like KL tower in the middle of small buildings. 
HAahaha..
sebab zee rasa zee sudah tinggi tanpa high heels... huhuhuhu
mostly orang-orang yg sentiasa disisi zee semuanye comei-comei
and I always dream that I can be like them.. So I don't feel like KL tower anymore... butt no way!!!


Hah satu lagi benda yang zee nk share.... That high heels don't make you look fat... 
haa nak tahu betul ke try sendiri n rasa sendiri.. hehe
semua perempuan kena ada high heels sebab itu menunjukan tahap confident kita sebagai 
perempuan even rasa diri macam KL tower.. hoohoho



" I don't know who invented high heels, but all women owe him a lot"
                                                                
- Marilyn Monroe -

Apr 15, 2013

Lelaki by yuna Lyric

0 comments

Lelaki by yuna

kau fikir kau siapa?
cinta ini kau buang saja
ku tak perlukan memori
dan kau tak perlu kembali
kau fikir ku apa
siang malam engkau yang punya
kau datang dan kau pergi
kau buat aku begini

*Chorus
oh~ lelaki
tak guuuuuuuuuuuuna
ku berikan semua~

banggakah dirimu kekasih mu sahabat ku
rupanya selama ini
dia menaruh hati
kadangkala aku terfikir 
ku berikan nya janji yang sama
kau katakan padaku oh~
10 tahun yang lalu

*Chorus
oh~ lelaki
tak guuuuuuuuuna
ku berikan semua~

L'amour de ma vie
Comment te dire adieu
Je ne pas vivre sans toi
Pourquoi m'as tu quitte

ini rupanya kau balas kembali
semua yang ku beri
tak pernah mencukupi
kau bukan lagi yang aku kenali
perempuan sepertiku tak ingin bersama mu
dahulu kau bukan begini
kau hancurkan hati 
ku yakin dahulu kau bukan~
kau bukan kau bukan

*Chorus
oh ~~ lelaki
tak guuuuuuuuuuuuna
ku berikan semua~(Repeat)

lelaki, lelaki
tak guna 3X
oh~
 

Zee Nabyla Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template